Wat vertellen kleuren in je interieur?

Wat vertellen kleuren in je interieur?

 

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete kleur.
Soms is het handig om een bepaalde kleur juist wel of niet te gebruiken
in een ruimte.
Onbewust hebben kleuren een bepaalde invloed op ons gevoel of denkwijze.
Zo staat rood voor warmte en blauw voor  koel/rust, zorgt oranje voor optimisme en is paars mysterieus.
Het combineren met warme en koele tinten in combinatie met natuurlijke materialen zorgen voor een mooi verrassend geheel waar jij je thuis voelt.
Wees niet zuinig met het gebruik van verschillende stoffen dit geeft meer body.
Gebruik grote accessoires of groepeer diverse kleine accessoires bij elkaar ook dit zorgt voor rust en balans.
Warme tinten herken je door het ‘zonnetje’ die je in de kleur ziet schijnen bijv citroen geel of tomaten rood.
De koele tinten hebben altijd een grijze ondertoon bijvoorbeeld bordeaux rood of staalblauw.
 

Blauw

Blauw is de kleur die vertrouwen en rust uitstraalt. Maar staat ook voor hygiene daarom ook vaak terug te zien bij ziekenhuizen en tandartsen. Zowel de koele frisse als de volle diepe tinten worden hier bedoeld.
In huis zijn wij ook op zoek naar vrede en rust, kies bewust een zachte volle blauwe tint in ruimtes waar je juist de rust extra nodig hebt zoals een slaapkamer.
Maar blauw tinten in de woonkamer  kan ook! Deze zijn niet alleen mooi maar ook makkelijk te combineren met andere warme tinten zoals oker, nude en materialen zoals hout en metaal.
Een tip voor een warme kamer aan de zuidkant van je woning, gebruik blauw.

 

 

 

Paars

 
 
 
 

Oranje

Oranje roept van nature blijheid, optimisme en levendigheid op .Het is dan ook niet heel vreemd dat de sportfans voor de frisse volle sinaasappel kleur hebben gekozen, maar er zijn zoveel tinten en varianten in deze kleur. De nuances lopen van een frisse mandarijnkleur tot aan de donkere diepe terra/ cognac tinten.
Oranje gecombineerd met wit en grijs zijn uitermate geschikt voor een baby of kinderkamer je kindje wordt vrolijk wakker!
Heb je een sobere woonkamer met goede basiskleuren dan is oranje/ aarde tinten goed te combineren.
Door diverse oranje nuances te gebruiken in je kussens en accessoires geef je de woonkamer een warme fleurige boost. Gebruik bijv meer felle oranjetinten in de zomer en de wat gedempte tinten zoals terra en cognac in het najaar en winter. Uitermate geschikt bij alle grijstinten, en diepe aardetinten. Maak het af met bronsachtige accessoires voor het ‘glimmetje’.
Een van de kleuren voor 2018 is ook van de oranje familie
namelijk de nude/poederkleur.

 

Geel

 
 
Groen
Groen staat voor rust en ontspanning bij deze kleur wordt je weer gevuld met goede energie. Alles wat uit de natuur komt geeft rust, denk hierbij aan het bos, grasvelden, planten en kruiden maar ook de edelstenen smaragd en jade. De kleur groen wordt vrijwel altijd gebruikt bij natuurvriendelijke producten of instanties die zich inzetten voor het milieu.
Ook hier zijn er enorm veel variaties mogelijk van fris helder groen tot volle diepe groenen tinten. Gebruik je de felle tint in een kantine of kinderkamer gecombineerd met wit en een diepe grijstint dan zal men een opkikker krijgen bij hun pauze of rust momentje.
De kleur van de edelstenen geven een krachtige uitstraling. Combineer je midden-donkergroen met witte plafonds en houtwerk en gebruik je accessoires met goudtinten (oker) dan geef je een luxe uitstraling weer!
Verder planten, planten planten atijd goed om te aarden in je eigen omgeving.
Zowel in 2017 als 2018 is groen een must voor ieder interieur

 

Rood